marți, 9 februarie 2010

Ceaiul de dupa-amiaza (afternoon tea)


Momentul ceaiului reprezinta un aspect important al vietii britanice de sute de ani. Se spune ca Anna, Ducesa de Bedford, avea un apetit de asa natura incat adesea se simtea slabita si infometata la pranz. Pentru a se mentine a inceput sa isi invite prietenele la ea la pranz pentru ceai si gustari. Nu dupa mult timp ideea Annei a devenit norma britanica. Astazi ritualul a ramas fidel intentiei sale originale.In mod traditional, clasele inalte ale societatii servesc un ceai „low” sau „afternoon” adica in jurul orei 4.00 PM, unde poti gasi sandvisuri, biscuiti si prajiturele. Traditia dateaza de la inceputul secolului nouasprezece, cand o zi normala pentru aristocratia engleza avea doua mese, un mic dejun tarziu si o cina tarzie. Acest obicei ma fascineaza, imi face placere sa consum des ceai, cu atat mai mult in compania prietenelor, a brioselor si a fursecurilor, a revistelor, intentionez sa inserez in camera mea o masa rotunda pe care sa pun mileuri, un ceainic, si un suport din acela metalic cu farfurii etajate care imi inspira clar momentul asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu